Ilan Șor despre restricțiile impuse de CSE: După decizia de a interzice protestele, oamenii au dreptul la acte de nesupunere civică

Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale este ilegală, care încalcă flagrant Constituția Republicii Moldova, și nu avem de gând să o respectăm. Declarația aparține liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, făcută într-o adresare video, publicată pe pagina sa de Facebook.

Foto: Ilan Șor

Liderul opoziției din Moldova a mai adăugat că după toate ilegalitățile pe care le comite PAS în raport cu poporul, oamenii au dreptul la nesupunere civică.

„Decizia CSE privind a limitarea drepturilor oamenilor de a protesta este un act absolut ilegal, care încalcă flagrant legea supremă a țării - Constituția Republicii Moldova. Voi ne interziceți să protestăm? Adică voi ați adus poporul în pragul sărăciei, le-ați luat oamenilor ultimii bani din buzunare, obligându-i să plătească sume enorme pentru consumul de gaze naturale, energie electrică, produse alimentare și tot voi interziceți protestele? Voi ați adus poporul în prag de faliment, voi sunteți vinovați de acest lucru, pentru că voi sunteți la putere și voi v-ați asumat guvernarea. Guvernarea PAS și Maia Sandu au căpiat. Noi catalogăm decizia CSE drept una ilegală și neconstituțională și nu avem de gând să o respectăm. După toate câte faceți, poporul are dreptul la nesupunere civică, este în drept să nu plătească facturile și să vi le transmită vouă. Ați trecut toate liniile roșii. Noi mergem înainte!”, a declarat Ilan Șor.


Pub