(video) Ceban: „E prima dată când televiziunea națională nu transmite sfânta liturghie în direct de la catedrală. Le-au interzis.” Cum explică TRM

Primarul capitalei Ion Ceban declară că pentru prima dată televiziunea națională nu a transmis în direct sfânta liturghie de hramul orașului de la Catedrală. „Colegii mei au sunat să întrebe ce se întâmplă și au zis că le-au interzis. Nimeni nu ne poate interzice să sărbătorim, să avem această sfântă frumoasă sărbătoare. Vă felicit din inimă cu hramul orașului”, a declarat Ceban. La rândul său, televiziunea națională spune că a transmis slujba, doar că de la o altă biserică.

Foto: FB

„Este pentru prima dată când televiziunea națională nu transmite în direct sfânta liturghie în direct, de aici, de la principala Catedrală a țării. Colegii mei au sunat să întrebe ce se întâmplă și au zis că le-au interzis. Nimeni nu ne poate interzice să sărbătorim, să avem această sfântă frumoasă sărbătoare. Vă felicit din inimă cu hramul orașului. Chișinău e casa noastră a tuturor, trebuie să trăim în liniște și înțelegere, să avem grijă de cei mici, de cei care poate nu mai pot, avem atâtea talente frumoase, cei mai buni copii la matematică, informatică, fizică, robotică, dintr-o țară mică, dintr-un oraș nu prea mare, moldoveni de-ai noștri, talente în sport, cultură.

Am fost întrebați de ce facem două zile de hram, e sfârșit de săptămână și am îmbrăcat orașul în haine frumoase, chiar dacă ne spun să economisim, după ce ne-au scumpit totul, dar vă invităm pe toți la sărbătoare unde vor fi multe surprize frumoase”, a declarat primarul capitalei.

Televiziunea națională are o explicație.

„TV Moldova 1 a transmis în direct, în dimineața zilei de 14 octombrie 2022, între orele 8.00-9.30, o slujbă religioasă dedicată Hramului orașului Chișinău, de la biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din capitală, care are același hram ca și orașul Chișinău.

Regretăm, în aceste condiții, atitudinea arbitrară a primarului capitalei față de Teleradio Moldova”, se arată într-un comunicat al companiei.

Chișinăul își sărbătorește astăzi hramul. Astăzi, capitala țării noastre împlinește 586 de ani.


Pub