Dodon, cu un mesaj pentru Ceban, de Hramul capitalei: Mă bucur de sprijinul pe care i l-am oferit primarului. Chișinăul se dezvoltă în pofida tuturor problemelor

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru capitală, dar și pentru Ion Ceban, de Hramul Chișinăului. „Salut faptul că în pofida tuturor problemelor cu care se confruntă țara noastră, Chișinăul se dezvoltă, se modernizează, devine tot mai îngrijit. În mod special vreau să menționez activitatea Primarului de Chișinău. Mă bucur de sprijinul pe care i l-am oferit și de rezultatele alegerilor din 2019 din municipiu, fiindcă pentru oraș au fost făcute multe lucruri bune”, a menționat ex-președintele țării, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto:
„Astăzi, creștinii ortodocși prăznuiesc Acoperământul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria, sărbătoare care amintește de minunea întâmplată în cartierul Vlaherne din Constantinopol, în secolul al X-lea, când Sfânta Fecioară s-a arătat, în toată mărirea ei cerească, ca ocrotitoare și mijlocitoare a creștinilor.

În popor, sărbătoarea de astăzi mai este numită ”Pocroave”, ceea ce înseamnă acoperământ al pământului cu brumă sau cu zăpadă. Felicit toți locuitorii Moldovei cu prilejul acestei sărbători frumoase. Fie ca Preasfânta Fecioară Maria să ne poarte de grijă și să ne ocrotească de toate relele.

Totodată, în această zi, locuitorii mai multor orașe şi sate din Moldova marchează hramurile localităților. Este sărbătoare și în capitala țării noastre – sărbătorim Hramul orașului Chișinău.

Salut faptul că în pofida tuturor problemelor cu care se confruntă țara noastră, Chișinăul se dezvoltă, se modernizează, devine tot mai îngrijit. În mod special vreau să menționez activitatea Primarului de Chișinău. Mă bucur de sprijinul pe care i l-am oferit și de rezultatele alegerilor din 2019 din municipiu, fiindcă pentru oraș au fost făcute multe lucruri bune.

Consider că este în puterile noastre să susținem transformările frumoase ce se întâmplă în orașul nostru drag și să nu cedăm în fața multiplelor provocări externe și interne.

Vă doresc tuturor ca această zi de sărbătoare să Vă aducă pace și bunăstare în casele Dumneavoastră! Împreună să contribuim la prosperarea și modernizarea capitalei!

La mulți ani Chișinău!”, a menționat ex-președintele țării, Igor Dodon, într-o postare pe pagina sa de Facebook.



Capitala sărbătorește astăzi Hramul orașului. Pentru toți chișinăuienii și oaspeții capitalei, în Piața Marii Adunări Naționale, are loc un program cultural-distractiv, cu concerte, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari, bucătărie tradițională și alte surprize.


Pub