(stop cadru) Ion Ceban: Iată ce ne-au arătat cei de la Guvern. Ați văzut? Și ei vor să ia capitala, ultima… care redută, bă? Du-te și-ți caută de treabă prin țară

Primarul capitalei spune că a fost refuzat de Guvern în acordarea unui ajutor financiar pentru a înlătura consecințele suportate de municipalitate în urma ploilor torențiale din ultima lună de vară. Mai multe subsoluri au fost inundate, acoperișuri distruse, mii de copaci au fost doborâți, provocând pagube de 22 milioane de lei.

Foto: captură

„Când a fost incendiul acum recent la Guvern, am zis sunați să vedem poate au nevoie de ceva. Eu niciodată nu am fost telefonat să mă întrebe cineva: Domn primar, iată pe 9 august au căzut 3 mii de copaci în sectorul Rîșcani și Ciocana, ai nevoie de ceva, poate o gură de apă pentru muncitorii care lucrează acolo. Și avea să spun da sau nu. Nu, au râs, au râs când a decedat o persoană.

Până astăzi nu am înlăturat toate consecințele și pagubele au fost la 22 de milioane de lei. Le-am transmis demers la Guvern pentru despăgubiri. Au zis că nu putem în 5 minute. Ne-au răspuns peste o lună. Iată ce ne-au arătat. Ați văzut?

Eu nu am zis că vreau să fiu prim-ministru, președinte de Parlament, președinte.

Ei spun că vor să ia capitala, ultima redută..care redută bă? Du-te și-ți caută de treabă prin țară, că nimic nu ai făcut!”, a declarat Ion Ceban la Prime.

O ploaie torențială a făcut prăpăd în luna august, pe străzile din capitală.

Primarul capitalei a venit cu un apel către cetățeni, după ce s-a spart cerul deasupra orașului. Un bărbat a decedat, electrocutat, după ce furtuna a rupt fire de înaltă tensiune.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, nu a pierdut însă ocazia să arunce cu pietre în grădina lui Ceban. „Ion (Ivan) poți să faci km de trotuare dar doar 30 min de ploaie arată cât de prost gestionezi acest oraș”, a declarat atunci Spînu, stârnind un val de critici din partea internauților în adresa sa.


Pub