Veronica Dragalin se plânge că PA nu are un buget, birou și site separat: S-a epuizat hârtia și nu putem trimite dosare în judecată. Trebuie să luăm legătura cu PG ca să ne livreze hârtie

Șefa Procuraturii Anticorupție afirmă că legea ce vizează instituția pe care o conduce nu este aplicată în deplinătatea perevderilor, iar aceasta îi știrbește dur din activitate. „De exemplu, conform legii, Procuratura anticorupție ar trebui să aibă un buget separat, un birou separat, un site separat. Dar toate acestea nu există. Dacă legea din 2016 ar fi fost aplicată, Procuratura anticorupție ar fi fost la fel de eficientă ca Direcţia anticorupție din România”, a declarat Dragalin la forumul „Justiția vorbește cu cetățeanul”, citată de infotag.

Foto: captură

Dacă vrem rezultate, înseamnă că avem nevoie de instrumentele necesare. Avem nevoie de ofițeri capabili să asculte telefoanele, să efectueze supravegherea. Eu, în calitate de șef al Procuraturii anticorupție, cred că ar trebui să avem un rol mai activ.

Luna aceasta avem nevoie de multă hârtie pentru a trimite cazurile în instanță. Aceasta este o problemă reală. Pur și simplu nu putem trimite dosarul în instanță, cu un volum de 40 de volume, pentru că hârtia s-a epuizat. Și trebuie să pierdem timpul, să luăm legătura cu Procuratura generală cu solicitarea de a ne furniza hârtie”, s-a plâns Dragalin.

Anterior, Veronica Dragalin declara că procurorii moldoveni au condiții mai bune de lucru decât cei din SUA, unde aceștia nu sunt asigurați cu apă, și-o procură ei înșiși, iar cei din Moldova au parte și de cafea.

Dragalin este șefa PA din august. Anterior, aceasta a activat în domeniu în SUA.


Pub