La Chișinău s-a desfășurat o competiție de șah la care au participat 44 de copii ucraineni și moldoveni

IMG_4974

În perioada 8-9 octombrie, la Chișinău a avut loc Campionatul de sah „We World/Educo Chess Friends” organizat în cadrul unui proiect destinat copiilor refugiați ucraineni, implementat în Republica Moldova de WeWorld Moldova, cu sprijinul financiar al EDUCO Spania. Competiția de șah a reunit în joc copiii moldoveni și cei ucraineni.

EDUCO este prezentă în Ucraina prin alianța ChildFund din 2004, iar după începerea războiului, în februarie 2022, a acționat rapid pentru a oferi ajutor de urgență copiilor afectați, precum și familiilor acestora. Proiectele EDUCO au fost adaptate la situația actuală și și-au extins aria de acțiune și în Republica Moldova.

Campionatul de șah „WE WORLD / EDUCO CHESS FRIENDS”a fost organizat în colaborare cu Academia de șah din Moldova „Bologan” și Federația de Șah din Republica Moldova. În total 44 de copii au participat la acest turneu. Astfel, prin joc copiii moldoveni și cei ucraineni au avut posibilitatea să socializeze și să-și facă noi prieteni, aceasta fiind o componentă importantă în procesul de integrare a copiilor refugiați ucraineni în societatea din Republica Moldova.

WeWorld este o organizație italiană care activează din 1971 în domeniul cooperării internaționale și ajutorului umanitar. Este membră a ChildFund Alliance – rețea globală pentru apărarea drepturilor copilului, prezentă în 27 de țări, WeWorld operează în următoarele domenii de asistență: drepturile omului (egalitatea de gen, prevenirea și combaterea violenței împotriva copiilor și femeilor, migrație), ajutor umanitar (prevenire, ajutor de urgență și reabilitare), securitate alimentară, acces la apă, sănătate și igienă, educație, educație pentru cetățenia globală, predare de calitate și voluntariat internațional. Principalele sectoare de intervenție în Republica Moldova sunt protecția copilului, suport psiho-social, în principal, pentru femei și copii, distribuția de produse de igienă, produse alimentare și nealimentare, educație în situații de urgență.

EDUCO, organizație spaniolă, membră a ChildFund Alliance – rețea globală pentru apărarea drepturilor copilului, activează în domeniul educației și protecției copiilor.

Sursă foto: WeWorld/EDUCO

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente