image
Sursa foto: Telegram // Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

Un moldovean, prins cu permis de conducere românesc fals la frontieră; Cum şi-a justificat fapta

Un tânăr din Republica Moldova a fost prins cu un permis de conducere românesc fals. Acesta a declarat că și-a cumpărat actul în Franța, achitând pentru el 200 de euro. A justificat ilegalitatea prin faptul că își dorea un loc de muncă stabil și mai bine plătit peste hotare. Incidentul s-a petrecut ieri, 12 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția ieșire din țară.

Pentru formalitățile de control, la linie s-a apropiat un autocar de rută ocazională „Moldova-Franța”. În baza analizei de risc, unii pasageri au fost supuși controlului suplimentar de către polițiștii de frontieră. Ca urmare, la un cetățean moldovean, în vârstă de 21 de ani, a fost depistat un permis de conducere, care are fi emis de către autoritățile române pe numele posesorului. Din cercetările primare, polițistul de frontieră a observat o diferență în datele de identitate, ulterior cu ajutorul tehnicii din dotare a fost stabilit că actul este falsificat.

Documentul a fost ridicat și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză tehnico-științifică al IGPF. Cercetările pe caz continuă, anunţă poliţia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: