image
Sursa foto: Profimedia

”Portița” prin care Kylian Mbappe poate ”rupe” contractul cu PSG, după ultimul scandal iscat în Franța

Kylian Mbappe (23 de ani) ar putea ”rupe” contractul cu Paris Saint-Germain, dacă se dovedește veridicitatea ultimelor informații apărute în presa franceză sunt adevărate, a anunțat un avocat din Hexagon.

Site-ul de investigații Mediapart a dezvăluit, miercuri, faptul că Paris Saint-Germain a produs o multitudine de conturi false pe rețelele sociale cu scopul de a discredita mass-media din Franța, dar și alte personalități marcante din această țară, printre care și Kylian Mbappe.

Potrivit avocatului Tatiana Vassine, de la RMC, atacantul francez poate profita de această situație și poate denunța unilateral contractul, pe baza mai mult clauze aflate în contract.

”Fiecare dintre părține existente în contractul de muncă sunt supuse unei obligații de loialitate, care este echivalentă cu obligația de bună-credință existentă în toate contractele. Această obligație presupune ca, atât salariatul, cât și angajatorul, să își îndeplinească reciproc obligațiile, în mod echitabil și, evident, fără să provoace rău celuilalt.

În caz de litigiu, ar rămâne la latitudinea organelor de instanță să decidă - comisia de muncă și cea juridică a LFP, având în vedere elementele dina cest dosar. Ei au ultimul cuvânt”, a explicat avocat francez, conform marca.com.

Situația lui Kylian Mbappe la PSG era una agitată deja, înainte ca acest utim scandal să izbucnească. Se vorbește tot mai intens de dorința fotbalistului de a părăsit campioana Franței în următoarea perioadă de transferuri, ce se va deschide în iarna viitoare.

Atacantul a semnat un nou contract cu PSG în luna mai a acestui an, însă se simte trădat de club, deoarece au fost făcute niște promisiuni, însă conducătorii nu s-au ținut de cuvânt.

Presa internațională notează că acele promisiuni au fost făcute doar pentru a-l convinge pe fotbalist să-și pună semnătura pe nou contract, șefii de la PSG fiind conștienți de faptul că nu vor putea să-i îndeplinească fotbalistului toate dorințele.

Kylian Mbappe a simțit că are mână liberă la club, așa cum i s-a promis, și nu mai are de gând să-și respect contractul cu PSG, așa cum se discutaseră inițial, până în 2024. Acesta își va forța plecarea cât mai curând: liber de contract sau pe bani. Rămâne de văzut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: