image
Sursa foto: Profimedia

Rusul Andrey Rublev, marcat de războiul din Ucraina! Mesaj pentru Vladimir Putin

Tenismenul rus Andrey Rublev (24 de ani, locul 9 ATP) a vorbit din nou despre ororile războiului din Ucraina, după invazia Rusiei.

Participant la turneului ATP 250 de la Gijon (Spania), Rublev a lansat un nou apel de pace, cu trimitere la acțiunile președintelui rus Vladimir Putin.

Andrey Rublev, care joacă astăzi în optimile de finală ale turneului de la Gijon, a recunoscut că știrile despre războiul din Ucraina îl afectează.

"Bineînțeles, este greu și oribil să aud ce se întâmplă în Ucraina. Așa cum am mai spus, cel mai important lucru este să fie pace în toate părțile lumii. Din poziția mea, singurul lucru pe care pot să îl fac este să pledez pentru pace prin meciurile de tenis, în interviuri și pe teren", a spus Andrey Rublev, în cadrul unei conferințe de presă.

Născut la Moscova, Andrey Rublev are rezidența la Monte Carlo, în special din motive financiare.

După ce a optat să nu mai joace în săptămânile de după US Open, Rublev a explicat că avea nevoie de o pauză pentru a pregăti ultima parte a sezonului, apoi a ales turneele de la Astana şi Gijon.

Despre primul său meci de la Gijon, cu belarusul Ilya Ivashka, Rublev a spus că se aşteaptă la “o partidă dificilă şi interesantă pentru că el poate juca foarte bine, chiar dacă în acest an nu a jucat prea mult. Acum joacă bine iar, a jucat super bine la US Open, unde a câştigat la mulţi jucători buni, inclusiv din Top 10”.

Daria Kasatkina (25 de ani, locul 11 WTA) a ajuns ținta criticilor în Rusia, după ce a anunțat public că este lesbiană și a condamnat agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

De asemenea, jucătoarea de tenis le-a recomandat rușilor care fac sport de performanță să-și schimbe cetățenia dacă au posibilitatea, în contextul interzicerii rușilor la competiții importante din cauza războiului.

”În acest moment sunt cetățean al Rusiei și, indiferent de ce s-ar întâmpla, sunt mândră că sunt rusoaică. Însă dacă de asta va depinde cariera mea, atunci alegerea e evidentă, pentru că vreau să continui să joc tenis pentru mine, aceasta e prioritatea mea.

Nimeni nu vrea să pună paie pe foc, dar Elveția mi se pare o țară foarte stabilă și mi-ar plăcea să fac trecerea în viitor”, a spus Daria Kasatkina, citată de Eurosport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: