(video) Starîș: Îi invităm pe Dorin Recean și Maia Sandu să ne povestească despre incidentul cu rachete. La revedere! Grosu: Vă duceți după rachete sau unde?

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a cerut astăzi opoziției să comenteze incidentul de luni, atunci când 3 rachete rusești au survolat Moldova. „Cum văd ei această gravă încălcare a spațiului nostru aerian?”, a întrebat parlamentarul. În replică, Constantin Starîș a cerut explicații de la ministerul Apărării, Consiliul Suprem de Securitate. „Îi invităm pe ministrul Nosatîi, Dorin Recean, pe Maia Sandu să ne povestească despre acest incident”, a comentat deputatul.

Foto: colaj

Acesta a adăugat că doar după ce vor auzi „explicațiile oficiale„ vor putea împreună că ajungă la o poziție.

„La revedere!”, a adăugat Starîș, la final.

„Ne părăsiți înțeleg eu? Vă duceți după rachete sau unde?”, a comentat Igor Grosu.

Ulterior, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria cetățenilor decedați în Ucraina.


Luni, Ministerul Apărării a anunțat că structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene, care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Tot luni, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.


Pub