Escrocherii la „beep pachet”: Te-a apelat un număr necunoscut din străinătate? Orange te atenționează - nu suna înapoi
Compania de telefonie Orange atenţionează cetățenii cu privire „înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bip-uri către utilizatori de la numere internaţionale”. Reapelând aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fon, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real. Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi, atenționează Orange.
Foto: Colaj
„Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision. Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului”, menționează compania într-un anunț.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepţionează asemenea bip-uri sunt îndemnaţi să le ignore.






Pub