Curtea de Justiție Română a decis: Dorin Stratulat, principalul suspect în omorul de la Strășeni, va fi extrădat astăzi
Dorin Stratulat, principalul suspect în omorul de la Strășeni, va fi exrădat astăzi din România. La 12 octombrie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis menținerea sentinței penale pronunțate de către Curtea de Apel București la 20.09.2022, prin care a fost dispusă admiterea demersului Procuraturii Generale a Republicii Moldova și extrădarea lui Stratulat Dorin, în scopul tragerii la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, anunță PG.
Foto: JurnalTV.md: Ion Rusu, tânărul ucis (stânga), alături de Dorin Stratulat, suspectul de omor
„Reamintim, că Dorin Stratulat este învinuit în comiterea omorului unui tânăr, care a fost împușcat în noaptea de 8 spre 9 august 2022, iar cadavrul acestuia a fost găsit în extravilanul satului Zubrești, raionul Strășeni. Învinuitul a fost reținut pe teritoriul României la 24 august 2022, fiind anunțat în căutare internațională de către procurorii din Republica Moldova cu scop de arest și extrădare. În scurt timp, acesta va fi escortat din România în Republica Moldova, în scopul efectuării acțiunilor procesuale necesare pentru a fi deferit justiției”, menționează PG.

Tânărul găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni a fost ucis în satul Zubrești, după un chef nocturn, de către fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat în 2011 de către fostul sportiv Ion Şoltoianu. Ion Stratulat era ginerele fostului deputat Nicolae Alexei. Presupusul ucigaș a fugit peste hotare.

Crimă teribilă la Strășeni. În pădurea din apropierea orașului a fost găsit un tânăr mort. Acesta era căutat de oamenii legii, după ce mama sa i-a alertat în legătură cu dispariția lui.


Pub