(video) Putin dă start luptei cu „miliardul de aur”: E timpul revizuirii sistemului financiar global. Nu vor mai trăi din contul altora

Federația Rusă anunță startul revizuirii principiilor sistemului financiar global, pentru a reduce din influența internațională a dolarului american și aplicarea sistemului de valute regionale. „Principiile autoproclamatului „miliard de aur”, care le-a permis să-și ducă traiul din contul altora, trebuie revizuite și partenerii noștri din Asia susțin acest lucru”, a declarat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în cadrul unei Conferințe privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia, de la Astana.

Foto: Profimedia Images

„Considerăm, la fel ca partenerii noștri din Asia, că e timpul să începem revizuirea principiilor sistemului financiar global, care timp de mulți ani a asigurat așa-numit „miliard de aur” cu toate fluxurile de capital și tehnologie, ceea ce înseamnă, în mare măsură, trai din contul altuia.

Ca un prim pas, deja vedem o folosire tot mai activă a valutelor naționale de către mai multe țări, în cadrul transferurilor reciproce. Astfel de măsuri ar contribui, fără îndoială, la întărirea suveranității financiare a statelor noastre, la dezvoltarea piețelor interne de capital și la aprofundarea relațiilor economice regionale”, a declarat Vladimir Putin.

Omenirea se îndreaptă spre o nouă construcție a relațiilor economice și un sistem financiar reînnoit, susțin oficiali ruși, dar și experți economici internaționali.

„Refuzul de a mai utiliza dolarul sau euro pentru rezervele valutare de stat nu mai sunt atât de fantastice. Ce fel de rezerve sunt acestea, dacă garanțiile sunt înghețate, situație ce crează default și totul din dorința politicienilor nebuni, care sunt gata să jertfească banii propriilor cetățeni, punându-i pe altarul victoriei în lupta „până la ultimul ucrainean”? Atunci, cine are nevoie de astfel de rezerve? Acestea nu pot fi folosite acum nici pentru a achita furnizarea de combustibil. Începe era valutei regionale”, a scris acum câteva luni fostul prim-ministru al Rusiei, Dmitrii Medvedev.


Pub