Maia Sandu mulțumește României și ne îndeamnă să economisim curent: Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici

Șefa statului, Maia Sandu, a mulțumit României pentru furnizarea de energie electrică. Președina a apreciat „acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi”. Totodată, Sandu a îndemnat cetățenii să economisească curent, pe cât este posibil. „Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternic”, a menționat șefa statului.

Foto: UNIMEDIA

România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi. Îndemn cetățenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică și le mulțumesc celor care au răspuns deja apelului autorităților. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar și pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici”, a scris Sandu.

Începând de mâine, 14 octombrie, Republica Moldova va cumpăra energie electrică din România, la un preț preferențial. Un prim contract de furnizare a energiei electrice, pentru o cantitate de 100 MW, a fost semnat, astăzi, între Hidroelectrica și Energocom.

Republica Moldova va cumpăra energie electrică din România la un preț de 450 RON/MWh (aproximativ 90 EUR/MWh). Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Exportul de energie electrică din Ucraina către țările Uniunii Europene a fost oprit de marți, 11 octombrie, a informat Ministerul Energiei al Republicii.


Pub