Peste 200 de oameni au plătit sute de mii de dolari ca să-și pună creierul sau corpul în azot lichid

13 Oct. 2022, 10:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Oct. 2022, 10:21 // Au Bani //  MD Bani

Timpul și moartea „au luat pauză” pentru unii oameni din Scottsdale, Arizona. În rezervoarele umplute cu azot lichid sunt trupurile și capetele a 200 de oameni care au cerut să fie conservați prin criogenie („crioconservați”) în speranța că vor fi readuși la viață în viitor când știința va avansa dincolo de limitele din ziua de azi, scrie Reuters.

Mulți dintre „pacienți”, așa cum îi numește Alcor Life Extension Foundation – o organizație nonprofit care pretinde că este lider mondial în domeniul criogeniei, erau bolnavi în fază terminală de cancer, ALS și alte boli pentru care astăzi nu există leac.

Matheryn Naovaratpong, o fetiță cu cancer la creier, este cea mai tânără persoană care a fost crioconservată în 2015 la vârsta de doar doi ani.

„Ambii ei părinți au fost doctori și ea avea mai multe operații pe creier și nimic nu a funcționat, din păcate”, a spus Max More, șeful Alcor. „Așa că ne-au contactat pe noi.”

Pionierul Bitcoin Hal Finney, un alt pacient Alcor, și-a crioconservat corpul după moarte în 2014, acesta fiind răpus de ALS – scleroza laterală amiotrofică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Procesul de crioconservare începe atunci când persoana este declarată decedată. Sângele și alte fluide sunt extrase din corpul pacientului și înlocuite cu substanțe menite să prevină formarea de cristale de gheață dăunătoare.

Dacă pacienții optează pentru varianta „Neuro” – opțiunea mai ieftină – chirurgul decapitează pacientul și îi pune la păstrare doar capul, potrivit NBC News.

Când reanimarea va fi posibilă, doctorii viitorului vor trebui să cloneze un nou corp pentru pacient cu ajutorul ADN-ului său. Odată vitrificați la temperaturi extrem de joase, pacienții Alcor sunt plasați apoi în rezervoarele din Arizona ale companiei „atâta [timp] cât va fi nevoie ca tehnologia să ajungă din urmă”, a explicat More.

200.000 de dolari pentru un corp congelat, 80.000 pentru un creier

Prețul minim este de 200.000 de dolari pentru un corp și 80.000 pentru un creier. Majoritatea celor 1.400 de „membri” Alcor care sunt în viață își plătesc datoria făcând compania să fie beneficiarul polițelor lor de asigurare pe viață, potrivit lui More. Soția lui More, Natașa Vita-More, asemuiește procesul cu o călătorie în viitor.

După ce „boala sau leziunea a fost vindecată sau remediată și persoana are un nou corp clonat sau un corp protetic sau a fost reanimat, [pacientul] se poate întâlni din nou cu prietenii săi”.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău