Opt persoane sunt bănuite în cazul exploziei de pe podul din Crimeea. Ce spun autoritățile ruse

incendiu Crimee
Foto: meduza.io

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunțat ieri, 12 octombrie, despre arestarea a opt persoane suspecte în cazul exploziei de pe podul din Crimeea.

Potrivit informațiilor, printre cei bănuiți se numără cinci cetățeni ai Federației Ruse și trei cetățeni ai Ucrainei și Armeniei. Conform FSB, aceste persoane ar fi participat la pregătirea exploziei podului din Crimeea.

„S-a stabilit că organizatorul atacului terorist de pe podul din Crimeea a fost Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, șeful acesteia, Kârâlo Budanov, precum și angajații și agenții instituției”, se menționează în comunicatul de presă al serviciului special rus.

Amintim că, în data de 10 octombrie 2022, vestitul pod al lui Putin din Crimeea a explodat. Traficul rutier a fost oprit, iar o parte din pod s-a prăbușit.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.
Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente