image
Sursa foto: Profimedia

Primele echipe calificate în optimile UEFA Champions League, după doar patru meciuri

Faza grupelor UEFA Champions League a ajuns abia la etapa cu numărul patru, însă Manchester City și Real Madrid au obținut deja ”biletele” pentru optimile de finală.

Manchester City a remizat în deplasare la FC Copenhaga, 0-0, însă punctul pe care l-a câștigat în Danemarca i-a asigurat calificarea în faza eliminatorie din Champions League. Trupa lui Pep Guardiola a jucat aproximativ o oră în inferioritate numerică și a ratat un penalty, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine pentru englezi.

City a profitat și de remiza dintre Borussia Dortmund și Sevilla, în celălalt meci al grupei, 1-1, și nu mai poate coborî mai jos de locul doi, indiferent de rezultatele înregistrate în ultimele două etape.

Campioana Angliei are 10 puncte și este urmată de Borussia Dortmund, cu 7 puncte. Pe locurile trei și patru sunt Sevilla, respectiv FC Copenhaga, cu câte două puncte, astfel niciuna dintre ele nu o mai poate ajunge pe Manchester City.

”Sunt foarte mulțumit. Echipa a dat totul 11 contra 10, e foarte complicat să joci așa. Ei și-au creat puține ocazii, am început foarte bine. Jucătorii au dat totul, e un punct muncit și ne mulțumim cu el”, a transmis Pep Guardiola, la finalul jocului din Danemarca, fără să știe la acel moment că echipa sa s-a calificat în optimi.

De asemenea, nici Real Madrid nu mai poate rata calificarea în optimile UCL, după remiza obținută in extremis cu Șahtior Donețk. Campioana Europei are 10 puncte și este urmată în ierarhia grupei F de Leipzig, cu 6 puncte, și Șahtior, cu 5. Celtic este ultima, cu un singur punct.

Oricare dintre Leipzig și Șahtior are șanse matematice să o întreacă pe Real Madrid, dar cele două se vor întâlni în meci direct, astfel că doar una dintre ele va rămâne în cursa pentru calificarea în optimi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: