image
Sursa foto: Profimedia

Italienii “au luat foc” după arbitrajul de la meciul Milan - Chelsea. Răbufnirea lui Stefano Pioli

AC Milan a pierdut meciul de pe teren propriu cu Chelsea Londra, scor 0-2, în runda a patra din grupele UEFA Champions League, într-un meci transmis în direct la Jurnal TV.

Cu Ciprian Tătărușanu integralist, AC Milan a încasat o dublă ”lovitură” după 18 minute de joc. Fikayo Tomori a faultat în propriul careu și a fost eliminat, iar din penalty-ul rezultat a deschis scorul Jorginho.

Decizia arbitrului german Daniel Siebert a generat revoltă în presa italiană, dar și în rândul fanilor și oficialilor echipei AC Milan.

Cele mai importante publicații din Italia (Gazzetta dello Sport, Tuttosport, Corriere dello Sport) au titrat că eliminarea lui Tomori a fost gratuită.

“Nu a fost penalty pentru Chelsea și nici măcar cartonaș roșu”, a scris Gazzetta dello Sport, care argumentează că fundașul englez nu l-a împiedicat pe Mason Mount să joace mingea.

Potrivit unor specialiști în arbitraj citați de publicația menționată, Mount avea cale liberă către gol, dar a forțat obținerea unui penalty. În plus, se argumentează faptul că Tomori nu trebuia eliminat, nefiind o situație clară de gol.

Presa italiană mai susține că mijlocașul englez Raheem Sterling trebuia eliminat în repriza a doua, dar arbitrul Daniel Siebert n-a vrut să-i acorde al doilea cartonaș galben, pentru un fault din spate.

Antrenorul lui AC Milan, Stefano Pioli, a criticat dur arbitrajul lui Daniel Siebert, având un dialog cu germanul la finalul partidei de pe “San Siro”.

“Am început bine meciul. Cartonașul roșu și penalty-ul au schimbat cursul jocului, împotriva unei echipe care oricum era puternică și nu avea nevoie de acest avantaj.

Este păcat, am avut sentimentul că puteam să obținem mai mult în această seară, dar era greu în inferioritate numerică. Nu am nevoie să văd vreo reluare a acelei faze, a fost o fază prea ușor de judecat.

Am vorbit cu arbitrul și i-am zis exact ce cred despre el. Engleza mea nu e chiar fluentă, dar cred că a înțeles ce i-am transmis... nu vreau să spun mai multe. Am plătit un preț foarte scump pentru acest incident”, a spus Pioli, citat de football-italia.net.

În această seară postul nostru de televiziune va difuza partida FC Barcelona - Inter Milano.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: