image
Sursa foto: Profimedia

Armata ucraineană a recucerit alte cinci localităţi din regiunea Herson

Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri dimineaţa recucerirea din mâinile forţelor militare ruse a cinci localităţi din regiunea Herson, unde Ucraina desfăşoară o contraofensivă, determinând retragerea trupelor ruse într-o regiune pe care Moscova susţine că a anexat-o, informează AFP și Agerpres.

Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone", a anunţat preşedinţia ucraineană.

Forţele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război.

După ce s-a lovit de o puternică rezistenţă rusă, armata ucraineană a realizat la începutul lui octombrie recuceriri importante în regiune, în special lângă râul Nipru, la sud de Krivoi Rog, oraş industrial şi oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

În regiune, Kievul a vizat de asemenea de mai multe ori poduri, pentru a perturba aprovizionarea logistică a forţelor ruse.

Regiunea Herson este una dintre cele patru regiuni ale Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova, decizie denunţată de Kiev şi de aliaţii săi occidentali.

Noutăţile partenerilor

comentarii: