image
Sursa foto: gov.md

Vinurile și divinurile moldovenești vor ajunge pe rafturile magazinelor din Azerbaidjan

Vinurile, spumantele și divinurile moldovenești se vor regăsi pe rafturile magazinelor din Azerbaidjan. Prezentă la Baku, delegația Republicii Moldova, condusă de premierul Natalia Gavrilița, a negociat contracte de distribuție cu mai multe lanțuri de magazine azere. Primele divinuri „Barza Albă” vor fi vândute în Azerbaidjan chiar de la începutul lunii noiembrie, transmite IPN.

Societatea pe acțiuni Barza Albă, cu sediul la Bălți, a semnat un contract de distribuție cu o renumită rețea azeră de supermarketuri, care are în prezent peste 100 de puncte de vânzare. Primul lot de divinuri moldovenești este preconizat să ajungă pe rafturile magazinelor din Azerbaidjan la începutul lunii noiembrie.

De asemenea, la Baku a fost analizată posibilitatea semnării unui contract de distribuire a produselor vinăriei Mileștii Mici, din orașul Ialoveni. În prezent, în magazinele din Azerbaidjan pot fi găsite unele produse ale întreprinderii vinicole „Cricova”. În urma discuțiilor cu oamenii de afaceri azeri s-a convenit extinderea sortimentului vinurilor și spumantelor moldovenești în magazinele din Azerbaidjan.

Volumul exportului de băuturi spirtoase moldovenești pe piața din Azerbaidjan a crescut în 2021 față de anul 2020, constituind circa 143 mii de litri, cu o valoare totală de 335 mii de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: