A dus faima țării departe, la doar 8 ani ai săi: Șahistă Victoria Mînzat a cucerit argintul și bronzul la Campionatul Țărilor Balcanice

Șase medalii a obținut Moldova la Campionatul Țărilor Balcanice. La ediția din acesta an a Campionatului, care s-a desfășurat în perioada 30.09-08.10.2022 în orașul Cetinje, Muntenegru, au participat 11 țări.

Foto: facebook

Echipa Moldovei a fost alcătuită din 12 șahiști în 6 categorii de vârstă, de la 8 până la 18 ani. Delegația a fost condusă de antrenorul național Mihai Groza, din Florești.

De un succes remarcabil s-a bucurat Victoria Mînzat din Florești în vârsta de 8 ani, care a cucerit două medalii - una de argint la șah clasic și alta de bronz la blitz.

Elevul Școlii sportive specializate de șah nr.7 din Chișinău Serghei Larionov a obținut două medalii de bronz la acest campionat: la șah clasic și la șah rapid.

La fel două medalii au obținut și familia Chendighilean din Basarabeasca. Ana a obținut medalia de argint la Campionatul la șah rapid, iar Vladislav – medalia de bronz la Campionatul la șah blitz.


Pub