Nosatîi a plecat la Bruxelles, la o nouă reuniune a „Grupului Ramstein” pentru susținerea Ucrainei, care va avea loc la Cartierul general NATO

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi efectuează, în perioada 12-13 octombrie curent, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Foto: moldovainprogres.com

Oficialul are planificate o serie de întrevederi cu factori de decizie din cadrul Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice.

Totodată, Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi va participa la reuniunea „Grupul Ramstein”, Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei, desfășurată în localitatea Rammstein, Republica Federală Germania. La evenimentul, care are ca scop discutarea situației actuale de securitate din Ucraina, participă miniștrii apărării ai țărilor aliate NATO și partenerii internaționali.

Aceasta este a doua reuniune a „Grupului Ramstein”. Prima a avut loc în septembrie 2022.

Participarea Ministrului Apărării la reuniune a fost criticată de fostul șef de stat, Igor Dodon. „Intrarea în sfera de acțiuni militare ale NATO se produce inclusiv prin astfel de evenimente la care participă ministrul Apărării. Oare dânsul a uitat de principiul neutralității, consfințit în Constituția Republicii Moldova?”, a declarat Dodon.


Pub