Promo-LEX, îngrijorată de intenția Maiei Sandu de a modifica legea pentru a facilita intervenția în forță la proteste: Un precedent periculos

Asociația Promo-LEX este îngrijorată în legătură cu intenția președintei Maia Sandu de modificare a legislației pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la întruniri. „Legea privind întrunirile din Republica Moldova este una dintre cele mai bune legi din regiune, care asigură un cadru favorabil pentru exercitarea libertății de întrunire”, se arată într-un comunicat al organizației.

Foto: colaj UNIMEDIA

„Modificarea legislației nu este oportună și nu poate fi determinată de un presupus conflict între administrația publică locală și forțele de ordine.

Forțele de ordine au deja toate procedurile și pârghiile legale necesare pentru a interveni în situații care pun în pericol ordinea publică, viața, sănătatea oamenilor.

Modificarea legislației în funcție de conjunctura de moment este o practică păguboasă și reprezintă un precedent periculos pentru o democrație bazată pe un stat de drept”, se menționează în comunicatul Promo-LEX.

Președinta Maia Sandu a mulțumit ieri poliției pentru că a evacuat corturile protestatarilor, instalate pe carosabilul din fața Președinției. Mai mult, șefa statului a cerut Guvernului să vină cu „modificări temporare” la legislație pentru a da mai multe pârghii forțelor de ordine.

Corturile din centrul capitalei au fost scoase de mascații de la Fulger. Manifestanții Șor au început a scanda „Noi suntem poporul”, „Jos Maia Sandu” și „Rușine”. Astfel, traficul pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost reluat.


Pub