(video) Mașina Ambasadei Azerbaidjan, ținta unui atac armat în Washington

Mașina de serviciu a Ambasadei Azerbaidjan în SUA a fost ținta unui atac armat, la Washington, în noaptea 10 spre 11 octombrie, anunță Ministerul de Externe de la Baku, citat de presa națională. Reprezentantul diplomației SUA în Azerbaidjan a fost convocat la Ministerul de Externe pentru explicații.

Foto: Minval

Oficialul american a primit o notă prin care autoritățile de la Baku își exprimă îngrijorarea și nemulțumirea în legătură cu atacul de la Washington și au cerut asigurarea securității reprezentanței diplomatice.


„Trezesc îngrijorare serioasă atacurile repetate asupra Ambasadei din partea reprezentanților extremiști armeni, inclusiv actele de vandalism asupra sediilor din Washington, Paris, Beirut. Securitatea reprezentanțelor diplomatice este în responsabilitatea țărilor gazdă. Subliniem asupra necesității de a se investiga fiecare incident și de asigurare a unui nivel corespunzător de protecție a ambasadelor, inclusiv a diplomaților noștri. Condamnăm acțiunile grupărilor extremiste ale armenilor din mai multe țări, îndreptate împotriva Azerbaidjanului”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Baku.



Pub