PAS a cheltuit 0 lei pentru alegerile locale de duminică, 16 octombrie: Ce rapoarte au depus PLDM și PD

Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 16 octombrie 2022, pentru perioada 1-7 octombrie, prezentate de concurenții electorali: Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Democrat din Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Potrivit raportului, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a prezentat datele având toate compartimentele completate cu cifra zero. Partidul Liberal Democrat din Moldova a utilizat 47,54 lei pentru servicii bancare.

Totodată, Comisia a fost informată de concurentul electoral Partidul Democrat din Moldova despre deschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral”. Formațiunea are înregistrate venituri din subvenții de la bugetul de stat în mărime de 1 603,50 lei, acești bani fiind utilizați în aceeași zi pentru materiale promoționale și pentru servicii bancare”, menționează CEC.

Amintim că la 16 octombrie 2022 vor avea loc alegeri locale noi în 3 localități din țară: satul Sălcuța, raionul Căușeni, comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Rîșcani.


Pub