(FOTO) TOP 5 idei pentru un city break de Hramul Chișinăului

12 Oct. 2022, 12:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Oct. 2022, 12:26 // Au Bani //  MD Bani

În această săptămână, bugetarii vor avea parte de un weekend prelungit, întrucât se sărbătorește Hramul Orașului, ceea ce înseamnă că, vineri, 14 octombrie va fi zi liberă. În acest context, vă sugerăm 5 idei pentru un city break în Europa.

1. Atena

Un city break de toamnă la Atena, este o idee formidabilă. Cetatea vechilor zei eleni și a celei dintâi democrații a lumii, îți impune un ritm dinamic, pe care-l accepți fără ezitare. Orașul te așteaptă să-i descoperi istoria. Pe lângă toate acestea, Atena a fost desemnat și cea mai ieftină destinați de city break. 

2. Amsterdam

Toamna la Amsterdam își varsă lumina și culorile într-un mod atât de special asupra orașului încât experiența unui city break în această perioadă a anului este mai mult decât necesară.

La Amsterdam vei avea posibilitatea să descoperi cultura și stilul de viață a locuitorilor plimbându-te pe străzile din oraș și admirând canalele. Nutrebuie să rateze piețe, muzeele, palatele și monumentele istorice. Și cel mai important, nu uita de celebrele coffeeshop-uri.

3. Bologna

Bologna este o destinație superbă pentru un city break de toamnă în inima istoricei regiuni Emilia-Romagna din nordul Italiei. Aerul medieval și decorul elegant te vor duce cu gândul la un vis frumos de toamnă.

Turnuri, piețe, palate vechi și cele mai vechi universități din lume te așteaptă la Bologna.

4. Berlin

Toamna la Berlin vremea nu este atât de rece încât să-ți alunge planurile unui city break. Orașul care a cunoscut, de-a lungul istoriei, înflorirea și decăderea, separarea și reunificarea, evenimente care au marcat destinul și și-au lăsat amprenta asupra Capitalei de azi a Germaniei, dinamică și multiculturală, artistică și expresivă, trăiește o nouă glorie.

Berlin este recunoscut ca fiind orașul muzeelor, așa că te te așteaptă să le descoperi.

Să nu ratezi: Noua Sinagogă, Tränenpalast, Reichstag, Checkpoint Charlie, Bebelplatz.

5. Barcelona

Un city break în Barcelona, în perioada unei superbe toamne mediteraneene, se dovedește o alegere perfectă pentru a descoperi orașul ce vibrează, la malul mării, în Catalonia istorică.

Operele arhitecturale ale lui Gaudi, cartierul gotic, palatele și fântânile magice, mănăstirile și bulevardele celebre, piețele aglomerate, districtele pline de viață, te așteaptă în această toamnă.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău