Președinta Parlamentului European va veni la Chișinău: „Republica Moldova necesită o atenţie specială”

mesola
Foto: presedinte.md

În următoarele două săptămâni, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va efectua o vizită în Republica Moldova. Potrivit AGERPRES, Metsola a anunțat despre acest lucru în cadrul unui interviu pentru un grup de jurnalişti din România, Polonia şi Lituania.

Aceasta a precizat că, din perspectiva sa, Parlamentul European a pledat întotdeauna pentru a duce mai departe aderarea Ucrainei şi Republicii Moldova.

„Din punctul meu de vedere, Republica Moldova necesită o atenţie specială […] Nu doar pentru că este în momentul cel mai vulnerabil din cauza frontierei cu Ucraina […], ci şi pentru că nu se mai poate baza, din motive evidente, pe electricitatea din Ucraina, aşa că acum se bazează pe electricitatea din România şi plăteşte pentru ea la preţul pieţei. Este o situaţie în care oricând o altă opoziţie foarte ostilă poate face pasul înainte, şi suntem foarte mândri pe decizia noastră din 23 iunie de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderare la UE”, a declarat Roberta Metsola.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente