‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriLa Cairo au fost lansate discuții în vederea semnării Acordului de comerț liber între...

La Cairo au fost lansate discuții în vederea semnării Acordului de comerț liber între Moldova și Egipt

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O serie de direcții prioritare de colaborare între Republica Moldova și Egipt au fost discutate, în cursul zilei de 11 octombrie 2022, la Cairo, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Un subiect de interes l-a constituit lansarea discuțiilor în vederea semnării Acordului de comerț liber între țările noastre, proces care va contribui substanțial la consolidarea relațiilor comercial-economice între Moldova și Egipt.

Mijloacele de consolidare a acestui proces au fost analizate în cadrul întrevederii delegației Republicii Moldova cu ministrul afacerilor externe al Egiptului, Sameh Shoukry.

„Un pas concret în acest sens a fost organizarea forumului economic Egipt – Moldova, la care a participat Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, secretarul de stat al Ministerului Economiei și directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Alte subiecte au făcut referință la valorificarea potențialului de cooperare, fiind exprimat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice în domeniile agricol, farmaceutic, energetic, turistic și de infrastructură.

În cadrul vizita de la Cairo au fost semnate mai multor documente bilaterale.

Vizita la Cairo se înscrie în contextul marcării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale moldo-egiptene, fiind prima vizită a unui ministru de externe al al Republicii Moldova în Republica Arabă Egipt.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›