(video) Maia Sandu: Încercările de a ne destabiliza sunt tot mai frecvente. Rusia a încălcat flagrant spațiul nostru aerian
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut un briefing de presă pe subiecte de actualitate. Șefa statului a soliciat Guvernului să examineze schimbarea temporară a legislației pentru a putea asigura ordinea în țară.
Foto: UNIMEDIA

update „Mulțumesc forțelor de ordine pentru faptul că au reușit să mențină ordinea publică în condițiile protestelor organizate și finanțate de hoți. Le mulțumesc forțelor de ordine că au intervenit profesionist evitând violențele în evacuarea de pe carosabil a corturilor instalate ilegal pentru a debloca deplasarea chișinăuenilor. Acesta acțiuni ale grupării pentru hoție și război sunt provocatoare și trebuie pedepsite conform legii. Contăm mai departe pe polițiști și carabinieri pentru păstrarea ordinii publice și liniștii în societate.

În același timp, solicit Guvernului să examineze modificarea termporară a legislației, care va permite poliției să asigure ordinea publică, chiar dacă unii actori din autoritatea locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară. Pacea și securitatea cetățenilor este prioritatea noastră. Mai ales acum când vedem că războiul este foarte aproape. Rog societatea să nu-i condamne pe cei care sunt aduși cu bani la proteste. Știm că hoții îi folosesc pentru scopurile lor. Înțelegem dificultățile acestor oameni, dar și ale celor care în pofida greutăților continuă să-și câștige o bucată de pâine în mod cinstit. Guvernul întreprinde tot ce-i stă în puteri pentru a ajuta oamenii în condițiile creșterii prețurilor”, a spus președinta. 

update „Rusia a încălcat flagrant spațiul nostru aerian. Republica Moldova este o țară pașnică. Cerem să ne fie respectate hotarele. Noi facem totul ca pacea să fie respectată. Încercările de a ne destabiliza sunt tot mai frecvente. Nu vom permite acest lucru și promovarea urii. Încercările de destabilizare din ultima perioadă sunt făcute de gruparea hoției ”, a spus Maia Sandu.

Ministerul Apărării a anunțat ieri, 10 octombrie că structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. Erau trei rachete rusești, care au căzut peste puncte de infrastructură strategică din Ucraina.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a solicita explicații părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.



Pub