Biden: Bombardarea Ucrainei demonstrează încă o dată brutalitatea totală a războiului ilegal al lui Vladimir Putin împotriva poporului ucrainean

Preşedintele american, Joe Biden a condamnat bombardarea mai multor orașe din Ucraina, inclusiv Kiev, și uciderea a cel puțin 14 persoane. Potrivit președintelui american, bombardarea Ucrainei „demonstrează încă o dată brutalitatea totală a războiului ilegal al lui Vladimir Putin împotriva poporului ucrainean”.

Foto:

Președintele american Joe Biden a vorbit luni cu omologul său ucrainean, căruia i-a promis continuarea asistenței americane în materie de securitate, inclusiv prin furnizarea de sisteme avansate de apărare aeriană.

În același timp, acesta a condamnat ferm atacurile cu rachete ale Rusiei în Ucraina, inclusiv la Kiev, și a transmis condoleanțe în urma atacurilor fără sens.

El a subliniat, de asemenea, că Rusia va purta răspundere pentru crimele și atrocitățile sale de război, iar Ucraina va primi în continuare asistență de securitate, economică și umanitară.

După apelul telefonic, președintele Zelensky, a promis că va întări forțele armate ale Ucrainei și „va face câmpul de luptă și mai dureros pentru inamic”.


Pub