Aproape 14 mii de pacienți au solicitat ajutor medical, săptămâna trecută: Intoxicații cu ciuperci, dioxid de carbon și medicamente

În săptămână precedentă, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 13456 persoane. Dintre acestea, 5439 de pacienți au fost transportați la spital, inclusiv 1219 copii.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit , Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalice, odată cu sosirea toamnei, otrăvirile cu ciuperci capătă amploare. Medicii ne avertizează că intoxicația cu ciuperci este o urgență medicală, care poate fi depășită dacă se intervine medicamentos la timp.

În intervalul menționat au fost înregistrate 54 solicitări pe motivul urgențelor toxice, dintre care 19 persoane s-au intoxicat cu medicamente; 13 persoane - cu ciuperci și cinci persoane s-au intoxicat cu dioxid și monoxid de carbon.

În aceeași săptămână, echipele AMU au fost solicitate pentru 71 persoane, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării. După acordareaprimului ajutor, 59 de pacienți, inclusiv 11 copii au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

În perioada menționată au fost înregistrate 3012 urgențe cardiologice, inclusiv 44 cazuri de sindrom coronarian acut; 1882 patologii neurologice, inclusiv 226 cazuri de accidente vasculare cerebrale; 1754 urgențe respiratorii, dintre care 761 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA); 1317 urgențe traumatologice și 172 urgențe infecțioase.


Pub