„Se pare că Chișinăul ia exemplu de la tovarășii săi”: Cum comentează Kremlinul vandalizarea Ambasadei Rusiei în Moldova
Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a comentat incidentul de la Ambasada Rusiei, de Ziua lui Vladimir Putin. Oficiala a menționat că Rusia așteaptă ca Moldova să își îndeplinească obligațiile de a asigura securitatea Ambasadei Rusiei la Chișinău, transmite tass.ru.
Foto: UNIMEDIA

„Între timp, incidentele urâte de la ambasada noastră de la Chișinău continuă. Sper că partea moldovenească va găsi o oportunitate de a-și îndeplini obligațiile legale internaționale. Chișinăul are obligații de a asigura funcționarea și securitatea misiunii diplomatice ruse”, a spus aceasta.

„Sperăm că ne vor auzi la Chișinău. Dar se pare că ei urmează exemplul tovarășilor lor mai mari de acolo, pentru că astfel de acțiuni au loc în Statele Unite în legătură cu misiunile noastre diplomatice, Canada, țările UE”, a subliniat Zaharova.

Sediul Ambasadei Federației Ruse în Moldova, de pe bulevardul Ștefan cel Mare, a fost ținta unui act de vandalism. În direcția instituției s-au aruncat petarde, iar pe poartă a fost scris „Путин Убийца” (tr: Putin – ucigaș).

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a trimis o notă de protest autorităților de la Chișinău, după ce sediul instituției, de pe bulevardul Ștefan cel Mare, a fost ținta unui act de vandalism. Diplomația rusă acuză partea moldovenească de „complicitate la atacul asupra misiunii diplomatice”.

Și Partidul Socialiștilor a condamnat „cu fermitate incidentul provocator ce a avut loc” la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.


Pub