(foto) Prinși la tăiat copaci ilegal: 3 bălțeni s-au ales cu amenzi după ce au defrișat 4 stejari

3 bărbați din Bălți s-au ales cu amenzi după ce au fost prinși la tăiat copaci ilegal. Potrivit unui comunicat emis de Inspecția pentru Protecție Mediului, aceștia au tăiat 4 stejari.

Foto: fb/IM
Pe 6 octombrie, inspectorii din cadrul IPM Rîșcani în comun cu IPM Bălți și IP Rîșcani au efectuat un raid de combatere a tăierilor ilicite în fâșiile forestiere de protecție a câmpurilor agricole amplasate pe terenurile din extravilanul primăriilor s.Sîngureni și s.Corlăteni, r-nul Rîșcani.

„În cadrul raidului au fost depistați în flagrant 3 cetățeni Oleg I., Andrei D., Denis D., toți locuitori ai mun.Bălți, care defrișase în mod ilicit 4 arbori de specia stejar pedunculat cu diametrele la cioată cuprinse între 24-28 cm. Pe cazul dat IPM Rîșcani a întocmit 3 procese-verbale cu privire la contravenție în baza elementelor constitutive ale contravenției prevăzute de art.122 alin. (1) Cod Contravențional RM cu aplicarea sancțiunilor contravenționale sub formă de amendă”, se arată în comunicat.

La fața locului a fost găsit și un motoferăstrău. Materialul acumulat urmează a fi transmis Instanței de Judecată pentru a se expune asupra aplicării sancțiunii și a corpului delict.

La fel, urmează a fi calculat și înaintat spre achitare a prejudiciului cauzat mediului.

Materialul lemnos în volum de 1,1 m3 a fost ridicat și transmis la păstrare gestionarului fâșiilor ICCC ,,Selecția”.




Pub