Vinificatorul moldovean Purcari Wineries finalizează achiziţia a 76% din acţiunile cramei Angel’s Estate din Bulgaria

11 Oct. 2022, 14:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Oct. 2022, 14:10 // Actual //  Lupu Eduard

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anunţat finalizarea achiziţiei a pachetului majoritar de 76% din acţiunile cramei Angel’s Estate din Bulgaria, potrivit unui raport publicat la Bursă.

Angel’s Estate este o cramă cu ciclu complet de producţie localizată lângă Stara Zagora, în una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Câmpia Tracica. Crama deţine aproximativ 100 ha de podgorii, capacitatea anuală de producţie depăşind un milion de sticle, incluzând unele dintre cele mai cunoscute branduri de vin in Bulgaria, precum Angel şi Stallion. În raport nu este menţionată valoarea pachetului de acţiuni.

„Achiziţia Angel’s Estate este un pas spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil în Europa Centrală şi de Est, acţionând ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adăugăm grupului nostru o nouă geografie, un mare privilegiu de a construi pe baza tradiţiilor vinicole milenare existente ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activităţilor de export ale Angel’s Estate. Anticipăm sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate în familia Purcari”, spune, Eugen Comendant, director operaţional, Purcari Wineries.

Purcari a înregistrat venituri de 124 de milioane de lei în primele şase luni ale anului, în urcare cu 16%, şi un profit net de 20,8 milioane de lei, reprezentând un avans de 2% faţă de S1/2021. Cea mai mare creştere a vânzărilor a fost raportată în Republica Moldova, plus 44%

Acţiunile WINE au pierdut 40,7% de la începutul anului, pe tranzacţii de 110 milioane de lei. Cu o capitalizare de 354 milioane de lei, compania este deţinută în proporţie de 20% de Amboselt Universal, fond cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit, unde Victor Bostan, fondatorul Purcari, deţine majoritatea capitalului social.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 12:53
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
23 Apr. 2024, 12:53 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Alina Goncearenco este o specialistă în masaj terapeutic. Ea a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru Bordea și a fost motivată să investească în dezvoltarea personală și în creșterea nivelului de competență profesională.

Masajul terapeutic este o metodă eficientă de a promova relaxarea, de a reduce tensiunea musculară și de a îmbunătăți circulația sanguină. Acesta poate fi benefic pentru persoanele care suferă de dureri musculare, stres sau alte afecțiuni. Alina Goncearenco, cu experiența sa în domeniu, a putut împărtăși cunoștințele sale și a oferit sfaturi prețioase în cadrul emisiunii „Afaceri la Microscop”.

Tânăra își propune să crească la 10.000 euro pe lună împreună cu echipa sa. În video de mai jos, Alina Goncearenco împărtășește secretele succesului său și oferă sfaturi valoroase pentru cei care doresc să-și dezvolte propria afacere.

Urmărește „Afaceri la Microscop” pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău