„Dăruiește căldură victimelor violenței”. Donează și ajută refugiații ucraineni să treacă mai ușor peste această iarnă

Palanca
Foto: Vasile Zeliznyi

Coaliția Națională „Viață fără Violență” a organizat o campanie de crowdfunding pentru colectare fondurilor financiare care vor ajuta refugiații din Ucraina să depășească mai ușor perioada rece a acestui an. 

„Le cunoaștem poveștile și le oferim toată susținerea noastră. Le oferim adăposturi, suport psihologic, social, juridic, umanitar, financiar și continuăm în fiecare zi să muncim pentru ca nici un copil, nici o fată și nici o femeie să nu fie supuși violenței. Și totuși, cu ajutorul tău putem face și mai multe. Sezonul rece din acest an se anunță a fi unul plin de provocări. Criza nu va ocoli pe nimeni, dar va lovi puternic în cei mai vulnerabili, inclusiv victimele și supraviețuitoarele violenței”, menționează organizatorii campaniei sociale.

Potrivit informațiilor, în această campanie de crowdfunding, coaliția dorește să colecteze fonduri care ulterior vor fi donate uneia dintre organizațiile membre ale acesteia. 

Astfel, la finalul Conferinței Internaționale – ediția ll, vom organiza o tombolă în care va fi aleasă organizația câștigătoare. Prin urmare, trei persoane beneficiare din cadrul organizației respective o să-și poată achita serviciile comunale în iarna 2022-2023.

Donația o puteți face aici.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente