Termoelectrica a trecut de la gaz la păcură. Decizia a fost luată în legătură cu situația de pe piața gazelor

termoelectrica
Foto: Facebook/Termoelectrica

Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I, începând cu ziua de astăzi, 11 octombrie curent, a trecut la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimă a gazelor naturale în procesul tehnologic.

Conform Termoelectrica, în momentul de față, centrala activează în baza unui regim ce permite majorarea sarcinii termice și electrice, la necesitate.

CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a Societății pe Acțiuni Termoelectrica și un important obiect energetic al țării. CET Sursa I asigură producerea energiei termice și energiei electrice în regim de cogenerare – ce presupune producerea a două tipuri de energie (termică și electrică) în baza aceluiași combustibil.


Amintim că ieri, 10 octombrie, zeci de rachete au fost lansate în mai multe orașe ucrainene, inclusiv în capitala Kiev. În urma atacurilor, ministerului energiei al Ucraine a declarat că Ucraina încetează să mai exporte energie electrică din cauza atacurilor rusești cu rachete asupra instalațiilor energetice. Respectiv, exportul de electricitate din Ucraina către Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost oprit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente