image
Sursa foto: Reuters

Explozii în Kiev: Rușii au atacat capitala Ucrainei cu rachete

Sunet de sirene și explozii de dimineață în Kiev. Armata rusă a atacat capitala Ucrainei, Kiev, cu mai multe rachete. Cel puțin trei-patru rachete și-au atins ținta lovind mai multe cartiere din Kiev, inclusiv zona centrală din sectorul Șevcenko.

După anunțarea unei alerte de raid aerian, mai multe explozii s-au produs la Kiev. Pericolul unui atac aerian a fost anunțat la ora 6:47, iar după ora 8 dimineața 3-4 rachete și-au atins ținta. Primarul capitalei ucrainene, Vitalii Kliciko, a confirmat faptul că asupra Capitalei au fost efectuate atacuri aeriene.

Potrivit lui, cel mai afectat este sectorul Șevcenko. Primarul a adăugat că salvatorii sunt deja la fața locului pentru a evacua și a ajuta răniții.

"Una dintre rachetele de la Kiev a căzut lângă monumentul lui Grushevsky de pe strada Volodymyrska. Salvatorii lucrează", a scris Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne, pe canalul său Telegram. Există răniți și morți în urma mai multor lovituri la Kiev în diferite locuri. Informația este în curs de precizare.

KievKiev

„Rusia trebuie să răspundă atacului terorist al Ucrainei asupra podului din Crimeea ucigând direct terorişti”, a declarat vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev.

Într-un interviu publicat pe canalul Telegram al lui Fridrikhson, Medvedev a spus: "Rusia poate răspunde la această crimă doar ucigând direct teroriști, așa cum este obiceiul în alte părți ale lumii. La asta se așteaptă cetățenii ruși".

Medvedev a atribuit "crima" unui atac al Ucrainei. "A fost un act terorist și un sabotaj comis de regimul criminal de la Kiev. Nu a existat niciodată nicio îndoială în acest sens. Au fost prezentate toate rapoartele și s-au tras concluzii", a subliniat el.

Vladimir Putin a vorbit pentru prima oară duminică seară despre exploziile de la podul Kerci din Crimeea. Dictatorul rus a spus că distrugerea podului reprezintă „un atac terorist menit să distrugă infrastructură civilă critică a Rusiei” și a dat vina pe serviciile ucrainene pentru atac. Putin s-a întâlnit, duminică seară, de urgență, cu Alexander Bastrikin, șeful Comitetului de Investigații, care i-a comunicat și că serviciile ucrainene „au fost ajutate de cetățeni ruși care se află în străinătate”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: