image
Sursa foto: border.gov.md

Peste 270 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, săptămâna trecută

În perioada 3 - 9 octombrie 2022, la „frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 99 de evenimente cu documentarea a 110 persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova.

Astfel, au fost identificate:

- 32 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- 27 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 36 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

- opt cazuri de trafic ilicit de bunuri;

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 27 de procese verbale și 67 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 393 800 lei și încasarea amenzilor de 128 050 lei.

În decursul săptămânii precedente, 274 de cetăţeni străini, dar și 76 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Totodată, au fost declanșate 230 de consemne, dintre care 16 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 214 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 347 328 de traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 67 331 de traversări.

Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România - 50% din totalul de traversări, iar 31% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 19% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Palanca și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 1 334 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Noutăţile partenerilor

comentarii: