image
Sursa foto: Youtube/JurnalTV

La 16 ani, a plecat singură din Republica Moldova; Acum e studentă la una dintre universitățile de elită din Europa

La 16 ani a decis că vrea să plece de una singură din Moldova pentru a face ultimul an de liceu în afară. În prezent, Ana Stînca este studentă la Trinity College Dublin, considerată una dintre universitățile de elită din Europa, soră cu Oxford și Cambridge, dar și printre primele 100 de universități din lume. Moldoveanca a reușit să fie admisă la facultatea de Drept și Științe politice.

Pe teritoriul universității se află și cea mai mare bibliotecă din Irlanda, înființată o dată cu colegiul universitar, în 1592. Biblioteca găzduiește un total de 4,5 milioane de cărți. Cel mai faimos dintre manuscrise este Cartea din Kells sau Cartea lui Columba, o Evanghelie manuscrisă, cu textul scris în limba latină, realizată de călugări celți în jurul anului 800.

Biblioteca a fost, de asemenea, setul de filme pentru unele scene Harry Potter.

Trinity College oferă o experiență unică de învățământ care cuprinde toate disciplinele academice majore în domeniul artelor, umaniste, inginerie, științe umane, științe sociale și de sănătate. În prezent Trinity Collge are o comunitate internațională de aproape 17 mii de studenți, 92 de mii de absolvenți și peste 2.800 membri ai personalului. În plus, populația de studenți reprezintă 122 de naționalități, iar universitatea se mândrește cu atragerea cadrelor didactice din întreaga lume.

La Trinity se pune accent pe domeniul în care vei activa. Programul de studiu este concis și fără obiecte de care studentul nu va avea nevoie în viitor.

Cei care nu sunt admiși la buget, trebuie să achite o sumă cu mai multe zerouri pentru studii.

Ana a găsit cea mai bună oportunitate pentru ea. A mers în Irlanda ca să absolvească ultimul an de liceu. În mediul academic, studenta noastră povestește că a descoperit și alte oportunități.

Ana a ales să trăiască experiența studiilor de peste hotare și să-și clădească viitorul în locul în care a plecat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: