Mașini și alte bunuri de 21 mil. de lei, sub sechestru într-un dosar de spălare de bani: Mai mulți suspecți, reținuți

Bunuri de aproximativ 21 de milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 30 de bunuri puse sub sechestru într-un caz de spălare de bani, printre care 5 capitaluri sociale, 2 construcții locative, 6 încăperi locative și 5 nelocative, 7 mijloace de transport, 3 terenuri agricole și 2 terenuri pentru construcții. La moment, ARBI are în examinare 173 de delegații, pe 119 de cauze penale, în privința a 279 de subiecți.

Foto: UNIMEDIA

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel, Direcţia analitică a finalizat 8 analize operaționale și a inițiat 10 - noi, alte 113 de analize operaționale fiind în procedură.

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 25 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 17 de rapoarte de expertiză și 15 avize, 29 de proiecte sunt în examinare. În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1255 materiale.

Totodată, 48 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie.

Au fost eliberate 92 de caziere de integritate.

De asemenea, Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 9 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte 14 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs.

8 persoane au fost plasate în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente.


Pub