Ultima oră! Trei rachete, observate deasupra RM astăzi dimineață, în timpul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei
În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că astăzi, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.
Foto: Ukrinform
Țintele respective au parcurs următoarele direcții:
1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița - Soroca - Moghilev Podolsk.
2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei

„Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian "MOLDATSA".

Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime”, menționează Ministerul Apărării. 

Explozii matinale în capitala Ucrainei. Orașul Kiev a fost bombardat de armata rusă. Informația a fost confirmată de primarul de Kiev, Vitalie Kliciko, dar li de video postate pe rețele de martori oculari.

Republica Moldova condamnă atacurile cu rachete din această dimineață la Kiev, dar și în mai multe orașe din Ucraina. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, angajații de la Ambasada Republicii Moldova la Kiev au fost plasați în singuranță, iar printre victime nu sunt moldoveni. Cu un mesaj a venit și președinta Maia Sandu. „Atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar”, a menționat șefa statului.


Pub