O rachetă, la un pas să lovească sediul ambasadei României de la Kiev: A căzut la doar câteva sute de metri. Reacția MAE român

O rachetă a căzut astăzi dimineață la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev, a scris ministrul de externe român Bogdan Aurescu, pe Twitter. Acesta a condamnat atacul rusesc asupra capitalei ucrainene și a precizat că personalul ambasadei este în siguranță, scrie presa română.

Foto: digi24.ro

„Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei”, a scris Aurescu.

În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că astăzi, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Explozii matinale în capitala Ucrainei. Orașul Kiev a fost bombardat de armata rusă. Informația a fost confirmată de primarul de Kiev, Vitalie Kliciko, dar li de video postate pe rețele de martori oculari.


Pub