Lukașenko: Ne-au amenințat că ne vor organiza Podul din Crimeea 2. I-am transmis lui Zelenski și altor nebuni ce vor păți dacă ne vor atinge țara cu mâinile lor murdare

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, susține că a fost avertizat, prin canale neoficiale, despre un posibil atac asupra țării sale, de pe teritoriul Ucrainei. „Le-am spus să transmită președintelui Ucrainei și altor nebuni că Podul Crimeei le va părea floricele dacă vor atinge cel puțin un metru din teritoriul nostru cu mâinile lor murdare”, a declarat liderul de la Minsk.

Foto: Reuters

„Trebuie să decidem ce altceva să mai întreprindem pentru securitatea viitoare a statului nostrua, având în schimbarea rapidă a situației. Ieri, deja printr-un canal neoficial, am fost avertizați despre o lovitură asupra Belarusului de pe teritoriul Ucrainei. Ni s-a spus: „Vom face așa, încât să fie podul din Crimeea-2””, a declarat Lukașenko.

„Răspunsul meu a fost simplu: Transmiteți-i președintelui Ucrainei și altor nebuni că Podul Crimeei le va părea floricele dacă vor atinge cel puțin un metru din teritoriul nostru cu mâinile lor murdare”, a mai adăugat acesta.

Sâmbătă dimineață, plăci întregi de beton, peste care circulau automobilele pe Podul de la Crimeea, s-au prăbușit în apă. Comitetul rus Antiterorism anunță că un camion a fost detonat pe pod, la ora 6:00 dimineața. În urma exploziei, un tren cu cisterne pline cu combustibil a luat foc.

Ulterior, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a postat pe pagina sa de Facebook, un videoclip cu podul din Crimeea în flăcări, alături de o înregistrare a actriței Marilyn Monroe, cântând „La mulți ani, domnule președinte”. Astfel, oficialul ucrainean a făcut aluzie la faptul că explozia ar fi „un cadou” pentru Putin, care a împlinit, vineri, 70 de ani.


Pub