„A fost doar primul episod”: Dmitri Medvedev, despre bombardamentele de astăzi asupra mai multor orașe din Ucraina

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev a declarat, în urma atacurilor cu rachete rusești asupra marilor orașe ale Ucrainei, că acesta este „doar primul episod ” și că „vor mai fi și altele”. Bombardarea orașelor a avut loc la două zile, după ce podul care leagă Crimeea de Rusia a fost aruncat în aer.

Foto: AFP

„Și încă ceva. Îmi voi exprima poziția personală. Nu aș putea să nu vorbesc despre asta acum. Statul ucrainean, în configurația sa actuală, cu regimul politic nazist, va reprezenta o amenințare constantă, directă și clară pentru Rusia. De aceea, pe lângă securitatea și protecția oamenilor noștri și apărarea hotarelor țării, scopul nostru, în opinia mea, ar trebui să fie demontarea completă a regimului politic din Ucraina”, a mai adăugat fostul Medvedev. 

Orașul Kiev a fost bombardat de armata rusă în această dimineață. Acesta ar fi un răspuns al Moscovei, după detonarea Podului din Crimeea.

Vladimir Putin a convocat pentru astăzi Cosiliul de Securitate, după explozia de pe podul Kerci. „Acesta este un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile critice a Federației Ruse", a declarat liderul de la Kremlin. El a dat vina pe Kiev pentru deflagrația masivă care a avariat Podul Crimeii. 

Podul ce leagă Crimeea de Rusia și care a fost construit sub egida personală a lui Vladimir Putin, a fost aruncat în aer, în zorii zilei de 8 octombrie, la câteva ore de la ziua de naștere a liderului de Kremlin, când acesta a împlinit 70 de ani.

„La mulți ani, domnule președinte”, au scris mai mulți oficiali de la Kiev, dar care au declarat ulterior că Ucraina nu se face responsabilă de explozia de pe podul Crimeea.


Pub