12 mii de lei amenzi și două conflicte de interese: Roadele verificărilor ANI din prima săptămână a lui octombrie

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat o procedură de control pe regimul juridic al averii și intereselor personale și o procedură de control pe regimul juridic al incompatibilităților, în perioada 26 septembrie – 07 octombrie 2022. În procedurile de control sunt vizați: un primar din raionul Ceadîr-Lunga și un consilier din Consiliul raional Sîngerei. 

Foto: ANI

Inspectorii de integritate au verificat 133 de declarații de avere și interese personale ale subiecților declarării, depuse pentru anul 2021. De asemenea au fost inițiate 8 cauze contravenționale pe aspectul nedepunerii declarațiilor de avere și intereselor personale, fiind vizați patru consilieri și patru ex-consilieri ai administrației publice locale, iar în privința unui conducător de societate cu răspundere limitată a fost inițiată o cauză contravențională pe aspectul neprezentării datelor, la solicitarea Autorității, în vederea exercitării atribuțiilor legale.

Doi consilieri și trei ex-consilieri din raioanele Căușeni (două persoane), Dondușeni. Strășeni și Taraclia au fost amendați în sumă totală de 12 mii lei pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Reprezentanții ANI au participat în 31 de ședințe de judecată. Direcția evaluare, prevenire și implementare a politicilor a acordat 78 de consultații telefonice, inclusiv 41 apeluri la Linia instituțională de informare.

ANI a eliberat 19 de Certificate de Integritate. Inspectorii de integritate au soluționat două conflicte de interese.


Pub