CCI a RM va organiza Programul de instruire Academia Exportatorilor. Cine poate participa

10 Oct. 2022, 12:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
10 Oct. 2022, 12:44 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) va organiza, începând cu data de 19 octombrie 2022, Programul de instruire Academia Exportatorilor.

Potrivit CCI a RM, obiectivul de bază al programului de instruire este de a oferi participanților cunoștințe noi, necesare dezvoltării unei afaceri de succes, orientate spre export, prin sporirea abilităților teoretice și practice ale personalului implicat în activități de marketing și export.

Academia Exportatorilor include o serie de instruiri tematice referitor la marketingul internațional, reglementările și procedurile vamale de export, elaborarea și negocierea contractului de export, accesul la surse de finanțare pentru export, etc.

Seminarele vor fi organizate atât în format online, cât și cu prezență fizică. Durata totală a cursului este de 44 ore academice, conform agendei anexate.

Rolul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este de a facilita procesul de formare a cunoștințelor și competențelor agenților economici în domeniul comerțului internațional, marketingului și digitalizării afacerilor pentru a deveni mai competitivi pe plan internațional.

Grupul-țintă este reprezentat de proprietarii, directorii și managerii comerciali, responsabili de activitățile de export în cadrul întreprinderilor din orice sector al economiei naționale.

Ce vei afla participând la programul Academia Exportatorilor?

  • Cum organizezi activitatea de marketing a unei companii orientate spre export?
  • Ce surse poți utiliza pentru a obține informații despre piețele de export?
  • Cum să elaborezi și să negociezi corect un contract de export?
  • Care sunt principalele proceduri de export și condițiile de livrare INCOTERMS 2020?
  • La ce surse de finanțare poți apela pentru finanțarea exportului?
  • De ce avem nevoie de un plan de afaceri și o strategie de export?
  • Cum asigurăm continuitatea lanțului logistic și integrarea în lanțurile valorice internaționale?

Persoanele interesate în obținerea noilor cunoștințe și dezvoltarea abilităților practice de gestionare a activităților de export vor completa formularul de participare până pe data de 14 octombrie 2022, accesând link-ul: https://forms.gle/pMQpdejbUMnRpB6D9

La finalul cursului beneficiarii vor primi certificate de participare. Prezentările și înregistrările video ale cursurilor vor fi transmise gratuit tuturor participanților.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 14:44 // Actual //  Lupu Eduard

Compania publică Teleradio-Molodva a avut un buget de 162 milioane de lei, dar a cheltuit 169,7 milioane de lei, cu 7,7 milioane de lei mai mult, potrivit raportului prezentat în cadrul ședinței de astăzi, 25 aprilie, a Parlamentului.

Compania publică Teleradio-Moldova a înregistrat în anul 2023 un total de 161,7 milioane de lei din subvenții de la bugetul de stat și venituri din activități comerciale, ceea ce reprezintă o scădere cu 2,5% față de indicatorul planificat. Din această sumă, 88,3% au provenit din subvenții de la bugetul de stat, iar restul de 11,7% din venituri proprii.

Diferența între subvențiile executate și planificate se datorează modului în care subvențiile pentru activele amortizabile sunt contabilizate pe parcursul utilizării acestora. De asemenea, veniturile proprii au depășit previziunile, atingând suma de 18,9 milioane de lei, cu o majorare de 10,9% față de suma planificată.

Cele mai mari venituri proprii, în sumă de 10,1 milioane de lei, au provenit din prestarea serviciilor de publicitate, incluzând difuzarea comunicărilor comerciale în cadrul Eurovision 2023 și publicitatea electorală. Cu toate acestea, veniturile din această sursă au înregistrat o ușoară scădere față de plan.

În ceea ce privește cheltuielile, Teleradio-Moldova a înregistrat un total de 169,7 milioane de lei, depășind planul cu 3,8 milioane de lei. Cele mai mari cheltuieli au fost alocate pentru cheltuieli de personal, în sumă de 102,5 milioane de lei, din care 79,3 milioane de lei au fost destinate salariilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău