Au fost desemnați câștigătorii premiului Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice pe 2022. Laureații sunt trei economiști americani

economie
Foto: news.italy24.press

Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice pe 2022, acordat în memoria lui Alfred Nobel, a fost câștigat de către trei economiști din Statele Unite ale Americii. Ben S. Bernanke, Douglas W. Diamond, Philip H. Dybvig au primit acest premiul „pentru cercetările care se referă la bănci și crizele financiare”.

Ben S. Bernanke (70 de ani) a condus sistemul băncii centrale americane, din postura de președinte al Rezervei Federale, în perioada 2006 – 2014, inclusiv pe timpul marii crize financiare din 2007-2012. Ulterior, s-a alăturat grupului de cercetare Brookings Institution. Înainte de Fed, el a fost profesor la Princeton University.

Philip H. Dybvig (67 de ani) este specializat în evaluare de active, investiții și guvernanță corporativă.

Douglas W. Diamond (69 de ani) este specializat în studiul intermedierii financiare, crizelor financiare și al lichidității. Dybvig și Diamond au lucrat în tandem la o serie de studii, notează startupcafe.ro.

Anul trecut, premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice a fost câştigat de americanii Paul R. Milgrom şi Robert B. Wilson, pentru „îmbunătăţirile aduse teoriei licitaţiei şi invenţiilor referitoare la noile formate ale licitaţiei.”

Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economicea fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat prima dată în 1969. Acesta este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente