Cumnatul lui Dodon nu va mai sta în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia Judecătoriei Chișinău

Petru Merineanu
Foto: captură de ecran/ CIJM/ anticoruptie.md/YouTube

Astăzi, 10 octombrie 2022, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au examinat demersul procurorului anticorupție de prelungire a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, aplicat în privința complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, Petru Merineanu, învinuit pe capătul de acuzare ce ține de fapta de îmbogățire ilicită.

„Prin urmare, în rezultatul examinării, magistrații au dispus înlocuirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile în privința complicelui enunțat supra”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Anticorupție.

Procurorii menționează că au fost prezentate suficiente argumente pentru prelungirea arestării la domiciliu și că vor contesta cu recurs decizia judecătorească la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul şef al statului a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său, în Penitenciarul nr. 13. Ulterior, și acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente