image
Sursa foto: italia.it

O regiune din Italia îi plăteşte pe turişti să o viziteze

Există sate în Italia care vând case la preţul unei ceşti de cafea, locuri care îi plătesc pe oameni să se mute acolo, iar acum a apărut o regiune care îi plăteşte pe turişti să o viziteze. Există însă o singură „capcană”.

Friuli Venezia Giulia, aflat în nord-estul îndepărtat al Italiei, rambursează de sâmbătă vizitatorii care ajung acolo cu trenul, scrie CNN.

Mai mult, regiunea oferă un card de intrare gratuită la muzee, transport public gratuit şi reduceri în alte locuri.

Singura „capcană” este că turistul trebuie să stea acolo cel puţin două nopţi. În regiune se găsesc oraşe antice de artă, munţi, kilometri de podgorii şi unele dintre cele mai bune plaje din Italia.

Promoția este valabilă de acum până la 31 mai 2023

Începând de sâmbătă şi până pe 31 mai 2023, autoritatea locală de turism va rambursa biletele de tren intern ale călătorilor care sosesc în oraşele Trieste şi Udine, precum şi în staţiunile de coastă Grado şi Lignano Sabbiadore, în încercarea de a promova călătoriile.

Vizitatorii trebuie să rezerve un pachet care să includă cazare la un hotel care participă la iniţiativă, notează Alephnews.

Trieste este unul dintre marile oraşe din nordul Italiei, deşi nu „se simte întotdeauna ca în Italia”. Anexat de Imperiul Austro-Ungar, care l-a transformat în principalul său port, a fost retrocedat Italiei abia după Primul Război Mondial. Acest lucru înseamnă că există o cultură a cafelei în stil vienez, cu zone întregi ale oraşului construite de austrieci, dar şi zone mai vechi şi chiar vestigii romane.

Udine, care a făcut parte din imperiul veneţian şi apoi din cel austriac, este centrul culturii friulane locale. Este un oraş impunător, cu lucrări de Caravaggio şi Tiepolo în castelul său transformat în muzeu şi o catedrală care datează din secolul al XIII-lea.

Dintre cele două destinaţii de plajă, Grado este cunoscută ca ,,mama Veneţiei„, construită pe insule într-o lagună la aproximativ 75 de mile nord-est de La Serenissima. Lignano Sabbiadoro este una dintre cele mai bune staţiuni de plajă din Marea Adriatică, cu Terrazza a Mare, proiectată în 1969, un dig în formă de bulă care se înfige în mare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: