Unde a dispărut „trenul” de 43 km cu peste 1 mil. de uniforme militare rusești: Calculele unui expert despre „situația incredibilă”
Peste 1,5 milioane de uniforme militare rusești ar fi dispărut. Potrivit expertului economic, Veaceslav Ioniță este vorba despre cantități și greutăți enorme, iar pentru a fi transportate ar fi nevoie de circa 1.795 de vagoane. „Prin gara Strășeni, unde viteza de deplasare este de 18 km/oră, eu a-și fi urmărit această garnitură cum trece timp de 2,4 ore. Stai 2,4 ore și urmărești cum dispar vagoanele cu 1,5 milioane uniforme”, a menționat Ioniță.
Foto: Simbol
„Cât înseamnă cele 1,5 milioane uniforme militare dispărute in Rusia? Săptămâna aceasta în Rusia a luat naștere un scandal de amploare legat de dispariția fără urme a 1,5 milioane uniforme militare. Absolut nimeni nu știe unde au dispărut ele. Aparent 1,5 milioane uniforme nu arată să fie o cifră foarte mare, dar un mic calcul arată că vorbim despre cantități, volume și greutăți enorme.

Astfel o uniformă rusească cu care ostașul merge în luptă cântărește 28,6 kg. Pentru ocuparea unei poziții 48 kg. Iar întreg complet 60 kg. Deci toate uniformele “dispărute” cântăreau 90 mii tone. Ținând cont că sunt voluminoase pentru transportarea lor vom utiliza vagoane marca 11-1709, care pot duce maxim 51 tone. Astfel avem nevoie de 1.795 vagoane. La lungimea unui vagon de 24,45 m. obținem o garnitură de tren de peste 43 km !!! Cum poate să dispară o garnitura de 43 km de vagoane cu uniforme militare??? Prin gara Strășeni, unde viteza de deplasare este de 18 km/oră, eu a-și fi urmărit această garnitură cum trece timp de 2,4 ore. Stai 2,4 ore și urmărești cum dispar vagoanele cu 1,5 milioane uniforme”, a scris Ioniță.


Pub